ارزش غذایی خرما

فواید و ارزش غذایی خرما بی پایان است، زیرا خرما دارای خواص تغذیه ای بسیاری مانند (مس، آهن، منگنز، روی، پتاسیم، کلسیم) و همچنین تعداد زیادی ویتامین های مختلف مانند (ویتامین A، ویتامین) است. K ، ویتامین E). ویتامین B1،2،3،5،6).

خرما یکی از میوه های تابستانی رایج در جهان عرب به شمار می رود. و از نظر شکل بیضی شکل از هم متمایز می شود. و میوه رسیده آن از یک هسته سخت تشکیل شده است. که اطراف آن را کاغذی به نام «کوتئوم» (coteum) فرا گرفته است. این لفاف هسته را از گوشتی جدا می کند. قسمتی که خورده می شود. خرما به دلیل داشتن عناصر و ترکیبات زیادی که بدن به آن نیاز دارد فواید زیادی دارد برای رشد سالم و سالم که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.

به غیر از مواد مغذی دیگری که خرما دارد. بسیاری از متخصصان تغذیه بر لزوم خوردن خرما به عنوان یک وعده غذایی اساسی و سبک در هر روز در رژیم غذایی ما تاکید کرده اند. زیرا این میوه انرژی لازم را برای بدن فراهم می کند و تمام عملکردهای بدن را بدون استفاده از آن افزایش می دهد.

فواید خرما برای سلامتی

ارزش غذایی خرما برای ورزشکاران

بسیاری از مردم نمی دانند که خرما چه ارزش غذایی دارد و مصرف روزانه خرما چقدر اهمیت دارد.خرما حاوی درصد زیادی از مواد مغذی مختلف است که به ساخت بدن انسان کمک می کند. ارزش غذایی خرما این است که حاوی انواع مختلفی است. درصد (ویتامین ها، کربوهیدرات ها، منگنز)، مس، آهن، فیبر، پروتئین، پتاسیم و بسیاری از عناصر دیگر.

خوردن روزانه معادل 5 عدد خرما . فرد را از خطر ابتلا به بیماری ها (قلب، سرطان روده بزرگ، سرطان رکتوم، یبوست مزمن، کم خونی) محافظت می کند.

ارزش غذایی خرما بسته به نوع آن متفاوت است:

ارزش غذایی خرمای خشک

خرمای خشک یکی از پرطرفدارترین انواع خرما محسوب می شود و به دلیل دارا بودن (منیزیم، آهن، کلسیم، پتاسیم) منبع خوبی از مواد مغذی مختلف است و ارزش غذایی آن به شرح زیر است:

کالری: 110 کالری.
پروتئین: 1 گرم
چربی: صفر
کربوهیدرات: 31 گرم.
فیبر سالم: 3 گرم
شکر: 27 گرم.

خواص مصرف روزانه خرما

فواید خرما خرما فواید زیادی دارد، از جمله موارد زیر:

  • سطح قند خون را تنظیم می کند و اشتها را کاهش می دهد. این در صورتی است که فرد صبح سه یا هفت خرما بخورد.
  • درد یبوست را تسکین می دهد و آن را درمان می کند. از آنجا که حاوی فیبر غذایی است، حرکت روده را تحریک می کند.
  • آهن بدن را تامین می کند، بنابراین برای بیماران مبتلا به کم خونی یا کم خونی مفید است .
  • فرآیند هضم را تسهیل می کند.
  • برای زنان باردار و شیرده مفید است. زیرا حاوی ماده ای شبیه به هورمون اکسی توسین است که از 9 اسید آمینه تشکیل شده است. این هورمون به گشاد شدن دهانه رحم در آمادگی برای زایمان کمک می کند. همچنین در قطع تدریجی خونریزی بعد از تولد مفید است و در بازگشت رحم به اندازه طبیعی خود نقش دارد.
  • فشار خون بالا را کاهش می دهد زیرا حاوی منیزیم و پتاسیم است.
  • خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.
  • از خطر ابتلا به سرطان محافظت می کند؛ زیرا حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند.
  • انرژی بدن را تامین می کند؛ از آنجایی که حاوی درصد بالایی از قندهای طبیعی است، به ویژه برای ورزشکاران غذای خوبی است.
  • خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد زیرا حاوی ویتامین های C و B است.
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، زیرا از بدن در برابر بیماری های مختلف محافظت می کند.
ارزش غذایی خرما و خرما چقدر کالری دارد

خواص خرما برای سلامتی کودکان

  1. خرما به دلیل داشتن قندهای ساده به راحتی هضم می شود و به راحتی توسط کودکان جذب می شود.
  2. خوردن خرما و عسل به درمان اسهال و اسهال خونی در کودکان کمک می کند.
  3. مالیدن خرما بر روی لثه های کودک در اولین مرحله رویش دندان به تسکین و نرم شدن لثه ها کمک می کند تا رویش دندان ها را تسهیل کند.
  4. ماساژ دهان نوزاد با دانه خرما در تامین قند لازم برای عملکرد خون و مغز مفید است و در صورت کمبود دیابت در نوزاد، باعث تاخیر در رشد و فلج مغزی می شود.

مواد مغذی موجود در خرما

علاوه بر ارزش غذایی خرما ، حاوی عناصر مغذی زیادی است. که در صورت مصرف متعادل، آن را به یک غذای سالم تبدیل می کند. مهمترین عناصر موجود در خرما به شرح زیر است:

ویتامین ها و مواد معدنی: خرما منبع خوبی از پتاسیم است، زیرا یک وعده از آن حاوی 14 درصد از نیاز روزانه بدن به این عنصر است . خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی خرما همچنین حاوی نیاسین است که به تجزیه مواد غذایی برای تبدیل آن به انرژی کمک می کند و علاوه بر ویتامین B6 در عملکرد عصبی نیز نقش دارد. برای رشد مو و ناخن و عضله سازی و سطح ویتامین A مهم است. از طرفی خوردن خرما آهن بدن را تامین می کند. این یک جزء مهم برای تولید گلبول های قرمز خون و کمک به آنها برای انتقال اکسیژن در بدن است.

فیبر غذایی: چهار عدد خرما معادل 30 درصد نیاز روزانه بدن به فیبر برای زنان و 21 درصد نیاز مردان به فیبر دارد. بروز یبوست را کاهش می دهد همچنین با کاهش سرعت تخلیه معده به شما کمک می کند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید و همچنین سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد.

آنتی اکسیدان های موجود در خرما

آنتی اکسیدان ها: خرما حاوی تانن است که نوعی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که از آسیب سلولی جلوگیری می کند. همچنین دارای خواص ضد التهابی است و به محافظت از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد که می توانند باعث بسیاری از بیماری ها شوند کمک می کند. آنتی اکسیدان ها سایر موارد موجود در این میوه: فلاونوئیدها که به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر و برخی از انواع سرطان کمک می‌کنند ، علاوه بر کاروتنوئیدها، سلامت قلب را افزایش می‌دهند و می‌توانند خطر بیماری‌های چشمی را کاهش دهند. مانند دژنراسیون ماکولا خرما همچنین حاوی فنولیک اسید است.

خرما چقدر کالری دارد

خرما حاوی مقداری کالری مشابه کالری موجود در سایر میوه های خشک است. مانند کشمش و انجیر و بیشتر از مقدار موجود در میوه های تازه است شایان ذکر است که بیشتر این کالری ها از محتوای کربوهیدرات آنها به علاوه مقدار کمی از پروتئین حاصل می شود. به طور کلی یک وعده از آن. این معادل 4 تا 5 دانه از آن است که تقریباً حاوی 120 کالری است. تعداد کالری ها ممکن است از یک نوع خرما به نوع دیگر متفاوت باشد، زیرا یک خرمای مدجول حاوی 66.5 کالری است. در حالی که یک دانه دگلت نور حاوی 20 کالری است.

میزان قند موجود در خرما : خرما تقریباً 80 درصد کربوهیدرات دارد که بیشتر آن را قند تشکیل می دهد، شایان ذکر است که در اکثر انواع خرما بیشترین درصد این قندها را قند معکوس تشکیل می دهد که به راحتی در بدن جذب می شود. انواع مختلف خرما حاوی نسبت های متفاوتی از گلوکز، ساکارز و فروکتوز است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا